پژوهشگران دانشگاه لایبنیتز هانوفر، موسسه اقتصاد کار آلمان و یورنیورسیتی کالج لندن انگلستان به بررسی تاثیرات انجام ورزش آماتور و ادامه تحصیلات از دوران کودکی تا بزرگسالی، پرداختند.
روش:
این پژوهش به شیوه تحلیل ثانوی اطلاعات سرشماری سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ میلادی در آلمان صورت گرفت. سرشماری شامل افراد ۱۷ تا ۹۹ سالهای بود که تحصیلات خود را به پایان رسانیده بودند.
حجم نمونه مورد بررسی پژوهش حاضر شامل ۳۱۰۰ زن و ۲۹۵۰ مرد است. ۶۴% مردان و ۴۴% زنان در فعالیتهای ورزشی خارج از مدرسه طی دوران مدرسه، شرکت کرده بودند. ۷۵% مردان و ۵۵% زنان نیز در دوران مدرسه در مسابقات ورزشی شرکت کرده بودند.
نتایج:
- ورزش آماتور و ادامه تحصیل در رشتههای نظری و فنی و حرفهای نقش بسزایی در تکمیل تحصیلات دبیرستانی و قبولی با نمرات بالاتر دارند.
- شرکت در مسابقات ورزشی در مردان تاثیری در پیشرفت تحصیلی آنها ندارد، اما برای زنان بعنوان عاملی مهم در کاهش ضعف درسی آنهاست.
- شرکت در مسابقات ورزشی و ادامه تحصیلات دبیرستانی باهم منافاتی ندارند، به این معنا که شرکت در مسابقات ورزشی منجر به افت درسی دانشآموزان نمیشود.
- ورزش آماتور و ادامه تحصیلات در دانشگاه باهم رابطه مثبت دارند و این رابطه برای مردان قویتر است.
- شرکت در مسابقات ورزشی با ادامه تحصیلات دانشگاهی با هم منافاتی ندارند و افرادی که در دوره مدرسه در مسابقات ورزشی شرکت کرده بودند در راهیابی به دانشگاه ضعیفتر از دیگران نبودند.
راهبردهای کارکردی:
- با توجه به شباهت زیاد نظام آموزش آلمان به ایران (نقسیمبندی دبیرستانها سه بخش اصلی نظری، فنی و حرفهای، و کار و دانش) و داشتن ورزش بعنوان درس در تقویم آموزشی سالانه تمام پایههای مدرسه، نتایج یافتههای حاضر کاربرد زیادی برای کشور ما خواهند داشت.
- ورزش منظم در دوران کودکی و نوجوانی علاوه بر بهبود رشد جسمانی، تناسب اندام، و کنترل وزن، منجر به رشد اخلاقی، روانی و شخصیتی و همچنین پیشرفت تحصیلی و ادامه تحصیلات تا مقاطع دانشگاهی میشود.
- لازم است والدین بجای سرمایهگذاری صرف بر برنامههای درسی و تمرکز بر کنکور، به پرورش ابعاد مختلف جسمانی، روانی، و شخصیتی فرزندان خود بپردازند و مطمئن باشند که سرمایهگذاری در فعالیت ورزشی فرزندان آنها، در حقیقت سرمایهگذاری در آینده آنهاست.
- فراگیر شدن ورزش آماتور یکی از پایههای مطلوب برای بهبود سطح بهداشت جسمانی و روانی جامعه و همچنین بهبود استعدادیابی ورزشی در سطح مدارس خواهد شد و از هزینههای جانبی و اضافی سیستمی به میزان زیادی میکاهد.
The impact of participation in sports on educational attainment—New evidence from Germany
Abstract
We analyze the impact of exercising sports during childhood and adolescence on educational attainment. The theoretical framework is based on models of allocation of time and educational productivity.
Using the rich information from the German Socio-Economic Panel (GSOEP), we apply generalized ordered probit models to estimate the effect of participation in sport activities on secondary school degrees and professional degrees.
Even after controlling for important variables and selection into sport, we find strong evidence that the effect of sport on educational attainment is statistically significant and positive.
Keywords
Allocation of time, Human capital, School choice, Sport.
لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر (further reading)