امروزه تقریباً تمامی سازمان‌ها و نهادهایی که به دنبال پیشرفت هستند، بعنوان عاملی قطعی در تضمین روند رو به رشد خود، آموزش تکنیک‌های خلاقیت (گام نهم در مهارت‌های زندگی) را برای منابع انسانی خود در گام نخست آموزش بدو و حین خدمت قرار می‌دهند.

متاسفانه بسیاری از مدیران منابع انسانی، پژوهش و توسعه، و سرمایه‌های انسانی به دلیل تبلیغات اغواگرانه بازار، تصور می‌کنند در آموزش‌های خلاقیت لازم است تکنیک‌های پیشرفته‌ای به کار روند و فرآیندهایی بعنوان راه حل به کارکنان آنها آموزش داده شوند که بتوانند همچون نسخه‌ای جادویی در هر مسئله‌ای آن را به کار برند. در حالی که این باور از اساس نادرست است.

ریشه این سوءتفاهمات از عدم اشراف بر مفهوم خلاقیت ناشی می‌شود. از نظر تورنس (تورنس و سافتر، ۱۹۹۹)، خلاقیت فرآیندی است مشتمل بر حساسیت به مسائل، کمبودها، تنگناها و ناهماهنگی‌ها. این حساسیت در پی تشخیص مشکل یا مشکلات به وجود می‌آید. به دنبال آن جستجو برای یافتن راه حل‌هایی جهت رفع آن مشکلات و طرح فرضیه هایی برای این منظور آغاز می‌گردد. پس از آن فرضیه­‌هایی مطرح شده و راه حل­‌های ناشی از آنها مورد آزمایش قرار می‌گیرند. درصورت لزوم دستکاری شده، تغییرات لازم در آنها به وجود آمده و بالاخره نتایج حاصل از این آزمایش منتشر می‌شوند.
بنابراین، خلاقیت فرآیندی فکری است و نمی‌توان آن را بشکلی قالبی یا انحصاری بصورت بسته‌ای نهایی برای تمامی سازمان‌ها و نهادها بکار برد. در عوض، می‌توان با اطمینان کامل بیان داشت که خلاقیت در هر سازمانی مختص آن سازمان است. در عین حال، با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، می‌توان از مهارت‌هایی تحت عنوان تکنیک‌های خلاقیت نام برد که به افراد در سیال شدن فکر و رسیدن به ایده‌های خلاقانه کمک فراوانی می‌کنند.
تکنیک‌های خلاقیت منحصر به فرد یا سازمان خاصی نبوده و می‌توان در عرصه های مختلف زندگی فردی، شغلی، سازمانی، تحصیلی، ارتباط با همسران، فرزندپروری و حتی سرگرمی‌های روزمره از آنها سود جست.

???در ادامه ۱۰ مورد از تکنیک‌های خلاقیت ساده، اما بسیار نیرومند معرفی شده‌اند:

  1. خارج از چهارچوب بیندیشید.
  2. بجای برنامه‌ریختن شروع به عمل کنید.
  3. فهرستی بنویسید.
  4. زیر باران قدم بزنید.
  5. عکس‌های بیشتری از موضوعات مهم بگیرید.
  6. از کمال‌گرایی دست بردارید.
  7. به موسیقی گوش دهید و موسیقی بنوازید.
  8. تغذیه خود را به رژیم مدیترانه‌ای تغییر دهید.
  9. هر روز برای دوستان و عزیزانتان نامه بنویسید.
  10. مشاهده تلویزیون را ترک کنید.

 

✅(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).

?کانال #دکترامیرمحمدشهسوارانی

???????

TELEGRAM:

https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani

INSTAGRAM:

http://bit.ly/IPBSES-Institue


دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “تکنیک‌های خلاقیت در خانه، مدرسه، و سازمان”

  1. cialis pills Tissue is often preserved for biomedical research either as formalin fixed paraffin embedded FFPE samples or flash frozen in liquid nitrogen

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *