پژوهشگران دانشگاه کپنهاگ و انستیتو اقتصاد کار دانمارک، در پژوهشی که به تازگی گزارش آن منتشر شده است به بررسی پیش‌بینی پس‌انداز کارکنان و تاثیر هوش و عامل‌های ۵گانه شخصیتی (FFM) بر پس‌انداز پرسنل سازمان‌ها در طول زمان پرداختند.

روانشناسی صنعتی و سازمانی برای پیش‌بینی پس‌انداز کارکنان

روانشناسی صنعتی و سازمانی یکی از رشته های جدید در روانشناسی کاربردی ستن که مسأله نیروی انسانی و دیگر جنبه های مربوط دنیای کار را در کانون توجه خود دارد. در این رشته مطالعه علمی رابطه میان انسان و دنیای کار براساس اصول روانشناسی آزمایشی صورت می گیرد.

روانشناسی صنعتی و سازمانی برای پیش‌بینی پس‌انداز کارکنان درواقع، کاربرد و بسط و گسترش اصول روان شناسی برای افزایش بهره وری سازمانی پرسنل و افزایش نرخ بازگشت سرمایه ROI است.

از آنجا که شاخه روان شناسی صنعتی و سازمانی یکی از شاخه های کاربردی و فعال رشته مهم روان شناسی است و همچنین کشور نیز در آستانه توسعه اقتصادی و صنعتی است لذا استفاده از خدمات مشاوره روان شناسی صنعتی و سازمانی یکی از ضروریات دنیای تولید و کار است و بدون این گونه خدمات تولید با کیفیت در دنیای پر رقابت فعلی با مشکل روبروست.

روان شناسی صنعتی یکی از شاخه های پرکار روان شناسی در کشور است. به نظر می رسد که در چند ساله اخیر توجه بیشتری نسبت به روان شناسی صنعتی و سازمانی معطوف شده است و علت آن است که صاحبان صنایع به این مسأله آگاهی بیشتری پیدا کرده اند که انسان محور اصلی تمامی فعالیت های صنعتی است. روان شناسی صنعتی دربرگیرنده پهنه وسیعی است که سعی در شناخت مشکلات انسانی دارد، مشکلاتی که منتج از رشد روزافزون و گسترده صنعت در طی چند دهه اخیر است.

روش پژوهش پیش‌بینی پس‌انداز کارکنان:

در این پژوهش که بصورت تحلیل ثانوی بر گروه ترمن (طولانی‌ترین مطالعه طولی بر افرادی که IQ آنها جزو ۰٫۵% بالای جامعه است) انجام شد، داده‌های شخصیتی و میزان پس‌انداز ۸۵۶ مرد و ۶۷۲ زن کارمند در طول زندگی ایشان مقایسه و ارزیابی گردید.

یافته های پژوهش پیش‌بینی پس‌انداز کارکنان:

  1. رابطه بین شخصیت و میزان پس‌انداز در کارکنان باهوش در طول زندگی به شکل منحنی است که بیشترین تاثیرات در سنین ۴۰ تا ۶۰ سال مشاهده می شود.
  2. بیشترین تاثیر عامل‌های شخصیتی بر پس‌انداز کارکنان مربوط به وظیفه‌شناسی (C)، برون‌گرایی (E)، و دلپذیربودن (A)به شکل منفی است.
  3. عامل‌های شخصیتی نقش مهمی در میزان تحصیلات عالی کارکنان دارند.
  4. عامل وظیفه شناسی (C) تاثیر خود بر پس‌انداز کارکنان را از طریق تحصیلات صورت می دهد و پیش‌بینی کننده نیرومندی برای حقوق و دریافتی کارکنان است.

راهبردهای کارکردی پژوهش پیش‌بینی پس‌انداز کارکنان

  • سنجش هوش کارکنان یکی از عوامل مهم در جایگزینی درست پرسنلی کارکنان و جانشین پروری مناسب است.
  • سنجش شخصیت کارکنان یا مدل 5 عاملی کمک زیادی به پیش بینی واکنش های آنها و پیش‌بینی پس‌انداز کارکنان در آینده می کند. 
  • در صورتی که پیش‌بینی پس‌انداز کارکنان نشان دهد آنها از نظر هوش و شخصیت قادر به پس انداز مناسب نیستند، می توان برنامه های مالی و مشاوره مالی مناسب برای آنها تدارک دید
  • بررسی پس‌انداز کارکنان کمک بسیار زیادی به برنامه ریزی های بازنشستگی برای کارکنان برای کاهش هزینه های سربار سازمانی می نماید.
  • ادغام برنامه های جبرانی هوش و شخصیت برای کارکنان به افزایش بهره وری آنها و نیز افزایش بازشت سرمایه ROI کمک شایانی می کند.

 

Personality, IQ, and lifetime earnings

Abstract

This paper estimates the effects of personality traits and IQ on lifetime earnings of the men and women of the Terman study, a high-IQ U.S. sample.

Age-by-age earnings profiles allow a study of when personality traits affect earnings most, and for whom the effects are strongest.

Method

we document a concave life-cycle pattern in the payoffs to personality traits, with the largest effects between the ages of 40 and 60.

Results

An interaction of traits with education reveals that personality matters most for highly educated men.

The largest effects are found for Conscientiousness, Extraversion, and Agreeableness (negative), where Conscientiousness operates partly through education, which also has significant returns.

Keywords

Personality traits Socio-emotional skills, Cognitive skills Returns to education, Lifetime earnings Big Five, Human capital  Factor analysis, Dr. Amir Mohammad Shahsavarani personnel earnings IPBSES.

 

لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر ??(further reading)??

✅(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).
?کانال تلگرام
???????
https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani