تکلیف تصمیم گیری آیووا Iowa Gambling Task (IGT)
مقدمه
آزمون تصمیمگیری آیووا تکلیفی روانشناختی است که به نظر میرسد تصمیمگیری در زندگی واقعی را شبیهسازی میکند. این تکلیف در ابتدا توسط بکارا و همکاران (۱۹۹۴) ابداع شد و سپس پژوهشگران دانشگاه آیووا توسعه یافت. محبوبیت خاص این تکلیف به دلیل توجه به آن در کتاب معروف داماسیو به نام خطای دکارتی است (داماسیو،۱۹۹۶)
. بکارا، داماسیو، ترانل، و داماسیو (۲۰۰۵) به بررسی ابعاد مختلف این ابزار سودمند شناختی پرداختهاند.تکلیف سنجش تصمیمگیری آیووا به میزان گستردهای در پژوهش بر شناخت و هیجان به کار میرود. بررسی مروری اخیر نشانگر بیش از ۱۰۰ مقالۀ علمی است که از این پارادایم استفاده نمودهاند (فوکویی و همکاران، ۲۰۰۹).
ساخت تکلیف تصمیم گیری آیووا
تکلیف تصمیمگیری آیووا به صورت بازی نرم افزاری کامپیوتری بوده که در مجموعۀ آزمونهای روانشناختی PEBP به رایگان موجود است. هدف از این بازی برد پول تا جای ممکن میباشد. فرایند اجرایی این تکلیف به این صورت است که به آزمودنیها بر روی صفحۀ مانیتور ۴ محل کارت نشان داده میشود.
به آزمودنی گفته میشود هر بار اگر کارت خاصی را انتخاب کنند مبلغی جایزۀ نقدی خواهند برد. اما هر چند وقت یکبار انتخاب یک کارت منجر به باختن پول برای آنان میشود. هر کارتی را که آزمودنی بکشد برای وی جایزهای تخصیص خواهد داد. در برخی موقعیتها یک کارت حتی جریمه هم خواهد داشت.
از آنجا که برخی از محلهای کارت منجر به باختها متوالی و برخی دیگر به امتیازگیری میشوند، بنابراین، بعضی از محلهای کارت «محلهای بد» هستند و باقی محلها «محلهای خوب» محسوب خواهند شد. محلهای کارت در میزان توزیع باختها از هم متفاوتند. رایجترین شکل محاسبۀ نتایج جمع تعداد انتخاب محلهای منجر به برد و تعداد محلهای منجر به باخت است (لین و همکاران، ۲۰۰۷).
ویژگی های تکلیف تصمیم گیری آیووا
بررسیهای هنجاریابی این ابزار در ایران نشانگر آلفای کرونباخ ۰/۸۹ و ضریب دونیمسازی آن ۰/۸۴ بدست آمده است (شهسوارانی، احمدی و ستاری، در دست چاپ). از این تکلیف برای سنجش عملکرد فرد در تصمیمگیری، میزان کنترل واکنشهای هیجانی، میزان بازداری، و نیز شدت اختلال تکانشی اعتیاد به قمار استفاده می شود. اعتبارسازه این آزمون تعاملی نیز نتایج مطلوبی در کارآزماییهای بالینی نشان می دهد (بوئلو و سور، ۲۰۰۹). همچنین از چندین سال پیش، از این آزمون در مطالعات تصویربرداری مغزی (MRI و fMRI) استفاده می شود (لی، لو، دِآرگمبیو، انجی و بکارا، ۲۰۰۹).
با توجه به اینکه تقریباً هیچ یک از این ابزارها تاکنون در ایران هنجاریابی و استانداردسازی نشدهاند، میتوان بعنوان پایاننامه کارشناسی ارشد و دکتری از این مجموعه نرمافزاری استفاده نمود، بویژه که مسایل مربوط به مالکیت معنوی (Copy Right) در مورد این آزمونها صدق نمیکنند.
نکته بسیار مهم در کاربرد این نرم افزار، رعایت موازین استفاده از آزمونهای روانشناختی کامپیوتری است. پیشنهاد میشود پیش از استفاده از این دسته از ابزارها، حتماً مطلب ما در مورد سیستمهای سنجش کامپیوتری را ملاحظه فرمایید
در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).
کانال تلگرام
https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani
در صورت وجود هرگونه پرسش و نیاز به همراهی در این زمینه، میتوانید با ما تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر
میدونید که چطور میشه دیتا هایی که وبسایتی که گفتین رو به ازای هر نفر دانلود کرد؟
سلام وقت بخیر، برای تکلیف تصمیم گیری آیووا اگر با استفاده از نرم افزار PEBL میخواین اقدام بفرمایید، منوی بالای نرم افزار دیتاهای هر فرد رو داره که طیف وسیعی از انواع خروجی ها رو بهتون میده
سلام وقتتون بخیر
ببخشید برا پایایی و روایی اگه بخوام در پروپزوالم از اسمتون استفاده کنم چجوری باید ارجاع بدم بهتون؟!
درود.
هیچ نیاز خاصی نیست، مستقیم به PEBL اشاره کنید.
هرگونه سرقت ادبی، کپی/پیست و … از سایت ما با کمال شادمانی آزاده
برای ارجاع یه یک صفحه اینترنتی، بسته به رشته تون و استاندارد ارجاعیش باید عمل کنین (بهتره از نرم افزارهای رفرنس نویسی مثل اندنوت یا زوترو یا مندلی استفاده کنین که خودشون براتون تنظیم می کنن)