پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در گزارشی که به تازگی منتشر شده است به معرفی شیوه نوین رواندرمانی حمایتی برای زنان باردار برای مدیریت و کاهش دیسترس بارداری پرداختند.
???روش پژوهش
در این پژوهش مروری، به بررسی ابعاد رواندرمانیهای موجود و مقایسه سودمندی رواندرمانی حمایتی برای مدیریت دیسترس بارداری پراخته شد.
???نتایج نشان دادند:
- آمار افسردگی حین و پس از زایمان زنان باردار بین ۵ تا ۲۵ درصد است. اما آمار مشخصی در مورد مشکلات هیجانی، پریشانی، استرس و اضطراب زنان باردار در دست نیست.
- دارودرمانیهای بسیاری برای دوره بارداری در مواجهه با پریشانیهای هیجانی وجود دارد، اما به دلایل پزشکی و نیز عدم علاقه زنان باردار به مصرف داروها بخاطر نگرانی تاثیر بر جنین، این روشها کارآمدی خاصی ندرند.
- رواندرمانیهایی همچون رفتاردرمانی شناختی (CBT) و رواندرمانی بینفردی (IPT) بعنوان درمانهایی کارآمد برای دیسترس بارداری بکار رفتهاند، اما طبق پیمایشهای صورت گرفته، درمان انتخابی و مطلوب زنان باردار، رواندرمانی حمایتی بوده است.
- رواندرمانیهای CBT و IBT بدون شک درمانهای نیرومند مبتنی بر شواهدی هستند که سودمندی بالینی تضمین شدهای دارند که بویژه در حوزه دیسترس بارداری نتایج قابل توجهی از خود نشان دادهاند.
ب)
- رواندرمانی حمایتی، با وجود ریشه داشتن در رویکردهای پویشی و تحلیلی، تاکید ویژهای به رابطه نیرومند و فعالی بین رواندرمانگر و درمانجو و حل مشکلات فعلی درمانجو دارند.
- مولفههای ششگانه رواندرمانی حمایتی برای مدیریت دیسترس بارداری شامل وضعیت فعلی، ارتباط با زمینه، تجربه، طراحی درست درمان، حضور در زمان حال، و محافظت از مادر باردار هستند.
- از جمله ویژگیهای مهم رواندرمانی حمایتی باز بودن تعداد جلسات برای درمانجو است، به نحوی که زن باردار تا زمانی که مسایل پس از زایمانش مرتفع نشده باشد میتواند به درمان ادامه دهد؛ این امر بعنوان حضور ایگوی کمکی رواندرمانگر برای درمانجو، امری حیاتی در کاهش دیسترس بارداری و افزایش کیفیت فرزند است.
- امتیاز دیگر رواندرمانی حمایتی این است که میتوان به کارشناسان بهداشت و مراقبتهای بارداری، بویژه پرستاران و ماماها آموزشهای مناسب و لازم این روش را داده تا آنها بتوانند تحت نظارت روانشناس متخصص به زنان باردار رواندرمانی حمایتی ارائه نمایند.
Principles of Supportive Psychotherapy for Perinatal Distress
Abstract
Although interpersonal psychotherapy and cognitive behavioral therapy have demonstrated efficacy in the treatment of perinatal distress, supportive psychotherapy has not been as widely studied by researchers.
However, the principles of supportive psychotherapy are essential in the treatment of perinatal distress.
The purpose of this article is to show that supportive psychotherapy is a plausible intervention that nurses and other maternity care providers can use with women who experience anxiety and depression in the perinatal period.
Keywords
perinatal anxiety, perinatal depression, perinatal distress, postpartum depression, supportive psychotherapy
لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر (further reading)
efficacy in the treatment of perinatal distress, supportive psychotherapy has not
been as widely studied by researchers. However, the principles of supportive psychotherapy
are essential in the treatment of perin…
(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).
کانال تلگرام