پژوهشگران نوروساینس و سلامت روان در پژوهشی که به تازگی نتایج آن منتشر شده است به بررسی ارتباط بین توان امواج مغزی در نوارمغزی حالت آرامش با کارکردهای اجرایی مغز در جوانان پرداختند.
روش پژوهش نوارمغزی حالت آرامش
در این پژوهش آزمایشی ۱۶۵ داوطلب در دامنه سنی ۱۹ تا ۲۸ سال شرکت نمودند و زمان واکنش انتخاب (CRT)، حافظه فعال (کاری)، تغییر تمرین ذهنی، تمرین ضدساکاد، چرخش ذهنی، و بازداری آنها سنجیده شد. برای بررسی فعالیت مغزی در حال آرامش، نوارمغزی حالت آرامش به صورت ۳ دقیقه QEEG با چشمان باز و ۳ دقیقه QEEG با چشمان بسته از هر آزمودنی ثبت شد. QEEG با ۱۹ کانال فعال و بر اساس الگوی ۱۰-۲۰ ثبت شد. تمرکز عمده بر دامنه های آلفای بالا، تتا و بتا بود.
نتایج پژوهش نوارمغزی حالت آرامش نشان دادند:
برخلاف تصور و باور رایج، وضعیت نوارمغزی حالت آرامش با کارکردهای اجرایی سنجیده شده در این پژوهش ارتباطی ندارند. به این معنا که rsQEEG شاخص خاصی در ارزیابی توان عقلی، شناختی، و هوشی افراد نیست.
پیشنهادات کاربردی پژوهش نوارمغزی حالت آرامش:
والدین لازم است پیش از انجام هرگونه آزمون و یا مداخله عصب-روانشناختی با کارشناسان مجرب و بی طرف در این حوزه مشورت نمایند؛ متاسفانه فقدان دانش از یک سو و دیدگاه بازاری از سوی دیگر، منجر به رواج این قبیل ارزیابیها و مداخلات به طمع درآمدزایی است.
والدین و فرزندانشان ضمن پذیرش تفاوتهای فردی، باور کنند که هر انسان ویژگیهای بسیار مهمتری از هوش تحصیلی دارد که برای زندگی اجتماعی لازمند؛ هوش آکادمیک (IQ) تنها ۲۵ درصد از آینده افراد را پیشبینی نموده و ۷۵ درصد باقی، مهارتهای هیجانی و روابط و زندگی اجتماعی هستند.
بسیاری از تمرینات تقویت قوای شناختی و مغزی، نیازمند تکنولوژیهای نوروتراپی نیستند و براحتی بصورت تمرینات فردی روزانه قابل انجامند.
Are resting state spectral power measures related to executive functions in healthy young adults?
Highlights
Resting-state EEG and executive functions were assessed in healthy young adults.
Bayesian statistics demonstrated lack of monotonic correlation between indices.
Focus on Alpha,Theta, Beta frequency bands given their role in executive function.
Abstract
Resting-state electroencephalogram (rsEEG) has been found to be associated with:
psychopathology,
intelligence,
problem solving,
academic performance
As a matter of fact, is sometimes used as a supportive physiological indicator of enhancement in cognitive training interventions (e.g. neurofeedback, working memory training).
Methods:
In the current study, we measured rsEEG spectral power measures (relative power, between-band ratios and asymmetry).
Smaple size comprised one hundred sixty five young adults who were also tested on a battery of executive function (EF).
We specifically focused on upper Alpha, Theta and Beta frequency bands given their putative role in EF.
Results:
Our indices enabled finding correlations since they had decent-to-excellent internal and retest reliability and very little range restriction relative to a nation-wide representative large sample.
Nonetheless, Bayesian statistical inference indicated support for the null hypothesis concerning lack of monotonic correlation between EF and rsEEG spectral power measures.
Conclusion:
Therefore, we conclude that, contrary to the quite common interpretation, these rsEEG spectral power measures do not indicate individual differences in the measured EF abilities.
Keywords
لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر (further reading)
(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).
کانال تلگرام
https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani