مقیاس شخصیت تیم ورزشی STPS

 Sport Team Personality Scale (STPS)

  مقدمه

شخصیت برند یعنی مجموعه ای از ویژگی‌های انسانی که به یم برند نسبت داده شده است، در حوزه‌های بازاریابی و فروش، بویژه مدیریت کسب و کار از اهمیت بالایی برخوردار است. شخصیت برند نگرش‌ها، ترجیحات، تمایلات خرید، رضایت، و وفادارای مشتریان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

مصرف‌کنندگان بدنبال برندهایی با ویژگی‌های شخصیتی خاص می‌گردند تا بتوانند از معانی نمادین و منافع ناخودآگاه جبرانی آن برند در راستای جبران تعارضات ناخودآگاه خود سود برند. در نهایت، همانندسازی مصرف‌کنندگان با برندها می‌تواند به روابط درازمدت مصرف‌کننده-برند بیانجامد.

اهمیت شخصیت برند برای تیم های ورزشی

شخصیت برند بویژه برای تیم‌های ورزشی حرفه‌ای اهمیت دارد، زیرا تیم‌های ورزشی منافع نمادین متعددی برای هواداران خود داشته و اغلب هواداران همانندسازی نیرومندی با تیم ورزشی محبوب خود انجام می‌دهند.

در نتیجه، شخصیت تیم ورزشی مولفه کلیدی برای حفظ و افزایش وفاداری هواداران، و وسعت بخشیدن به بازار هواداران و مصرف کنندگان مرتبط با تیم و محصولات آن، محسوب می‌شود.

به این منظور، برای بررسی شخصیت برند تیم‌های ورزشی از دیدگاه هواداران و انطباق آن با ذهنیت هواداران، پژوهشگران دانشگاه یونیورسیتی پارک ایالات متحده امریکا، دانشگاه فن‌آوری مونیخ آلمان، و دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در ایالات متحده امریکا به تدوین مقیاس شخصیت تیم ورزشی (STPS) پرداختند.

این آزمون در ایالات متحده امریکا و بریتانیا در بین هواداران لیگ برتر انگلستان، لیگ برتر بیس‌باس، انجمن ملی بسکتبال، لیگ ملی فوتبال امریکایی، و لیگ ملی هاکی هنجاریابی شده است.

مقیاس شخصیت تیم ورزشی (STPS) شامل ۱۸ ماده بصورت گزاره خبری مثبت است که پاسخگو باید در یک مقیاس لیکرت ۷ بخشی از ۱ (به هیچ وجه توصیف‌کننده این تیم نیست) تا ۷ (بخوبی این تیم را توصیف می‌کند) گویه‌ها را نمره‌دهی کنند.

??تحلیل عاملی اکتشافی، تاییدی، و نقشه‌برداری ادارکی نشان دهنده وجود ۶ عامل مرتبه اول در این مقیاس است:

  1. موفقیت (شامل صفات تربیت شده، عملکردبالا، موفق)
  2. استعداد (بااستعداد،ماهر، باهوش)
  3. سرگرمی (سرگرم کننده، مهیج، جالب)
  4. تعهد (متعهد، مصمم، راسخ)
  5. تحسین (قابل تحسین، قابل افتخار، مدل نقش)
  6. مراقبت (مراقب، معطوف به جامعه، معطوف به خدمات)

?? تحلیل عاملی ثانوی، نشانگر وجود دو عامل مرتبه دوم در STPS است:

  1. عملکرد (موفقیت و استعداد)
  2. منش (تحسین، مراقبت)

☀️عامل مرتبه دوم منش نقش اصلی و پر اهمیت منبع همانندسازی با تیم را برای تماشگران بر عهده دارد.

برای بررسی اعتبار همگرا، STPS با مقیاس‌های شخصیت برند ورزشی براونشتیان و راس (۲۰۱۰)، تسیوتسو (۲۰۱۲)، و شاده و همکاران (۲۰۱۴) مقایسه شد. نتایج نشان دادند ۸۴% بار هدف STPS بالاتر از ۴/۰ است، در حالیکه این میزان برای شاده و همکاران ۷۱%، براونشتاین و راس ۶۸%  و تسیوتسو ۴۲% بوده است.

در بررسی پایایی STPS مشخص شد آلفای کرونباخ موفقیت  ۷۲/۰، استعداد ۷۴/۰، سرگرمی ۶۹/۰، متعهد بودن ۷۶/۰، تحسین ۷۲/۰، و مراقبت ۶۲/۰ است.

 
 
 
??لینک منبع انگلیسی??
https://doi.org/10.1016/j.smr.2017.05.004
 
 
 

✅(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).

 
?کانال تلگرام
???????
 
https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *