پژوهشگران دانشگاه بارسلون اسپانیا، دانشگاه سائوپائولو برزیل، و دانشگاه خودمختار مادرید اسپانیا در گزارشی که به تازگی منتشر شده است به بررسی پژوهشهای صورت گرفته در حوزه تاثیر ماشروم Mushroom و داروهای توهمزای سروتونینی بر تغییرات شخصیت مصرفکنندگان این داروها پرداختند.
داروهای توهمزای سروتونینی چیستند؟
داروهایی توهمزای سروتونینی hallucinogens که به آنها مواد سایکودلیک psychedelics هم میگویند موادی هستند که ادراک، خلق و خو و بسیاری از فرآیندهای روانی دیگر فرد را عوض می کنند.
ساختار عملکردی مواد توهمزای سروتونینی و ماشروم Mushroom منجر به تغییر نحوه احساس و ادراک ما از جهان اطراف و در نتیجه تغییر تفکر ما می شود.
سابقه مصرف مواد توهمزا و ماشروم Mushroom به سده های گذشته تاریخ بشر باز می گردد. از دیرباز افرادی در سر تا سر جهان برای القای تغییرات در خودآگاهی به مقاصد مذهبی، روحانی، و یا شمنی و پگانی از آنها استفاده می نمودند..
با اینکه در روانشناسی و روانپزشکی، موادی نظیر ال اس دی LSD یا لایسرژیک اسید دیاتیلآمید، مسکالین و سایر داروهای توهمزاها در گذشته هم مورد بررسی قرار گرفته بودند. اما، در حوزه تخصصی تحقیقات در مورد آنها هنگامی که در دهه 1960 سوء مصرف آنها رواج یافت، متوقف شد.
بررسی های ماشروم Mushroom و مواد توهمزای سروتونینی در دهه 1990 میلادی از نو در برخی بررسی های علمی نوروسانیس، عصب روانشناسی و روانپزشکی دوباره آغاز شد. بسیاری از پژوهش های در حال حاضر بر روی ماشروم Mushroom و مواد توهمزای سروتونینی بر روی مدل های حیوانی باکتری، موش، خرگوش، و ماهی انجام می شود.
پژوهشها نشان داده است که ماشروم Mushroom و داروهای توهمزای سروتونینی اثر خود را به طور عمده بر روی قشر مغز Cortex نشان می دهند. ماشروم Mushroom و داروهای توهمزای سروتونینی در کرتکس یکی از انواع گیرندههای سروتونین به نام گیرندههای 2A را فعال می نمایند.
دانشمندان زمانی تصور میکردند که گیرنده های سلول های عصبی در مغز مانند “قفل و کلید” عمل میکنند که برخی از داروها درگیرندههای خاصی مانند کلید درون یک قفل عمل می کنند. اما این امر در مورد ماشروم Mushroom و سایر داروهای توهم زا صادق نیست.
حقیقت این است که پژوهشها نشان داده اند گیرندههای 2A سروتونینی ماشروم Mushroom دارای بیش از یک وضعیت “روشن” در دستگاه اعصاب مرکزی CNS هستند.
هنگامی که ماده ای غیر از ماشروم Mushroom و داروهای توهم زا این گیرنده را فعال کنند، باعث ایجاد الگویی از پیامها در سلولهای مغز میشود که توهم زا نیست.
اما هنگامی که ماشروم Mushroom و سایر ماده های توهم زا این گیرنده را فعال نمایند، گیرنده سروتونینی به وضعیت متفاوتی وارد میشود و الگوی متفاوتی در از کارکرد سلولی را ایجاد می کند. این الگوی جدید تاثیرات روانی خاص مواد و داروهای توهم زا را به وجود می آورد.
ماشروم Mushroom چیست؟
آنچه از آن به عنوان ماشروم Mushroom نام برده می شود، در حقیقت دسته از قارچ های چتری می باشند که منشاء آنها قاره امریکا است. نام های خیابانی این ماده مجیک ماشروم، ماشروم، ماشروم های مقدس، شروم ها، لیتل اسموک، عشق ارغوانی می باشد
ماده موثره ماشروم Mushroom سیلوسایبین یا سایلوسایبین با فرمول ۴-فسفوریلاکسی-ان، ان-دیمتیل ترپتامین است. پسیلوسیبین هر از ترکیبات شیمیایی اندول است که از انواع خاصی از قارچ های توهم زای تازه یا خشک شده ( ماشروم ) استخراج می شود.
ترکیبات ماشروم Mushroom ساختار مشابهی با دی اتیل آمید لیزرژیک اسید LSD دارند. از ماشروم ها برای اثرات توهم زایی و سرخوشی آنها استفاده و سوء استفاده می شود. اثرات توهم زایی ماشروم Mushroom به دلیل تاثیر بر روی گیرنده های سروتونینی در دستگاه اعصاب مرکزی CNS می باشد.
روش پژوهش ماشروم Mushroom و داروهای توهمزای سروتونینی:
در این پژوهش مرور سیستماتیک بر ماشروم Mushroom و داروهای توهمزای سروتونینی، پژوهشهای منتشر در بازه زمانی ۱۹۸۵ تا ۲۰۱۶ میلادی در زمینه داروهای توهمزای سروتونینی و شخصیت بررسی شدند.
۳۶۹ مقاله شناسایی شده که ۱۸ مورد واجد شرایط تحلیل بودند.
داروهای توهمزای سروتونینی مورد بررسی شامل ماشروم Mushroom، آیاهوئاسکا، DMT، سایلوسایبین، مسکالین، و LSD بودند.
نحوه سوء مصرف ماشروم Mushroom
معمولاً ماشروم های خشک شده حاوی ۰٫۲ تا ۰٫۴ درصد سیلوسایبین و تنها مقدار کمی سیلوسین هستند. دوز معمولی سیلوسایبین ۱۰ تا ۵۰ میلی گرم است. این مقدار حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم در قارچ تازه یا ۱ تا ۲٫۵ گرم پودر خشک شده آن است.
طبق کتب تخصصی روانپزشکی و نوروساینش نیمه عمر ماشروم Mushroom در حد ۱ تا ۲ ساعت و حداکثر مدت اثر آن حدود ۶ ساعت می باشد.
با این حال، دوز و اثرات می توانند به طور قابل توجهی بسته به نوع ماشروم، روش آماده سازی و تحمل فرد متفاوت باشند. حتی برخی از انواع ماشروم Mushroom گاهی تا 3 روز فرد را در حالت های توهمی نگاه می دارند.
معمولاً ماشروم ها به صورت خوراکی سوء مصرف می شوند. گاهی ممکن است ماشروم Mushroom به صورت چای تهیه یا به غذاهای دیگر اضافه شود. افراد سوء مصرف کننده ماشروم را به صورت تازه یا خشک شده مصرف می کنند.
طبق تحقیقات آزمایشگاهی نوروساینس سیلوسایبین موجود در ماشروم Mushroom طعم تلخ و ناخوشایندی دارد. از نظر شکل، انواع ماشروم ها دارای ساقه هایی طولانی و بلندی هستند. از نظر رنگ ممکن است سفید یا قهوه ای با چتری با لکه های تیره در زیر چتر باشند.
برای آشنایی و مقابله موثر والدین با اعتیاد فرزندانشان، ماشروم Mushroom خشک شده معمولا به رنگ قهوه ای سرخ مایل به قرمز با قسمت هایی به رنگ سفید است.
نتایج پژوهش ماشروم Mushroom و داروهای توهمزای سروتونینی نشان دادند:
- افراد مصرف کننده داروهای توهمزا تجارب جذب و تعالیفردی بیش از افراد عادی دارند.
- افراد مصرف کننده توهمزاها سطوح بالاتری از عامل شخصیتی گشودگی نسبت به تجربه (O) را دارند.
- افزایش مصرف توهمزاها رابطه منفی با نازک شدن کرتکس سینگولیت خلفی (PCC) دارد.
- استفاده کنترلشده و به شکل استاندارد دارویی از توهمزاها در صورت نظارت کامل پزشکی و در شرایط دقیق میتواند بعنوان شیوهای نوین در رواندرمانی بکار رود.
- نکته مهمی که در سوءمصرف داروهای توهمزا باید در نظر داشت، تخریبهای درازمدت غیرقابل بازگشت در ساختارهای مغزی در کنار توهمات راجعه بدون مصرف مواد است.
- در صورت منفی بودن تجربه مصرف احتمال آسیب به خود (خودکشی) و آسیب به دیگران (قتل) را بشدت افزایش میدهد و به همین دلیل به عنوان یک آسیب اجتماعی جدید به شمار میآید.
راهبردهای کارکردی پژوهش ماشروم Mushroom و داروهای توهمزای سروتونینی
- یکی از خطرات مهم داروهای توهمزای سروتونینی و ماشروم Mushroom، افزایش احتمال خودکشی و دیگرکشی است. به همین دلیل، مصرف این مواد احتمال افزایش جرایم را به شدت افزایش می دهد.
- تاثیرات بلند مدت ماشروم Mushroom و داروهای توهمزای سروتونینی بر مغز مشخص نیست. به همین دلیل استفاده این مواد ممکن است سرطان زا و کشنده باشد.
- در وضعیت فعلی و غیرقانونی بودن ماشروم Mushroom و داروهای توهمزای سروتونینی، مشخص نیست در صورت استفاده افراد، دقیقاً چه ماده ای، با چه دوز و چه درصد خلوصی به آنها می رسد.
- یکی دیگر از مخاطرات مصرف ماشروم Mushroom و داروهای توهمزای سروتونینی، تلقین و سوءاستفاده از افراد مصرف کننده است. این امر در برخی گروه های غیر قانونی در آفریقا و شرق آسیا به کرّات گزارش شده است.
Serotonergic psychedelics and personality: A systematic review of contemporary research
Abstract
Serotonergic psychedelics act as agonists at cortical 5-HT2A receptors and seem to induce personality changes.
We conducted a systematic review of studies assessing the effects of these drugs on personality.
Papers published from 1985–۲۰۱۶ were included from PubMed, LILACS, and SciELO databases.
Method:
Three hundred and sixty-nine studies were identified, and 18 were included.
Specific personality traits, such as Absorption and Self-Transcendence, seem to influence the effects of psychedelics, and psychedelic drug users and nonusers appear to differ in some personality traits.
Results:
Psychedelics administered in controlled settings may induce personality changes, such as increased Openness and Self-Transcendence.
Increases in global brain entropy induced by acute psychedelic administration predicted changes in ODMTpenness, and Self-Transcendence was negatively correlated with cortical thinning of the posterior cingulate cortex in long-term religious ayahuasca users.
Conclusion:
Acute and long-term use of psychedelics is associated with personality changes that appear to be modulated by 5-HT2A receptors.
These changes seem to induce therapeutic effects that should be further explored in randomized controlled studies.
Keywords
لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر داروهای توهمزای سروتونینی ??(further reading)??