پژوهشگران دانشگاه علم و فن آوری تایوان در یک پژوهش به بررسی نقش مدیریت دانش و یادگیری خلاقیت در کارآفرینی رستورانها و افزایش مزیت رقابتی آنها در فضای کسب و کار گردشگری پرداختند.
کارآفرینی رستورانها
در علوم اقتصادی بویژه توریسم و گردشگری، کارآفرینی به ویژه کارآفرینی رستورانها جزو مفاهیمی است که هرگز تعریف دقیق و ثابتی ندارد. کارآفرینی عامل اساسی امنیت شغلی است. البته سازه کارآفرینی واژه ای جدید نیست. همچون بسیاری از حوزه ها، تصور بر این بود که کارآفرینی رستورانها معنای مشخصی دارد. بر اساس کتب تخصصی حوزه مدیریت، کارآفرین شخصیتی حقیقی یا حقوقی دارد و مسئولیت تولید محصولات یا خدمات جدید را به عهده گرفته و انگیزهای جز سود ندارد.
دیدگاه های دیگر مدیریت و اقتصاد کارآفرینی رستورانها را به عنوان مسئولیتی اصلی در کاهش درصد ریسک بازار صنایع غذایی و کاهش هزینههای آن می دانند. به نظر برخی، کارآفرین یعنی واحدی که تکنولوژی های و خدمات جدید را کشف و به بازار آن حوزه ارائه می نماید.
پس می توان کارآفرینی رستورانها را تلاش برای راهاندازی یک کسب و کار فروش غذا نامید که در آن کارآفرین با هدف به دست آوردن سود از ارائه غذای آماده، از نهایت امکانات محیطی خود همچون تخصص، ایده یا هنر بهره می برد. امروزه، کارآفرینی رستورانها نه تنها شامل فعالیت های فیزیکی و ملموس، بلکه عمدتاً شامل راهاندازی سیستم های ناملموس به ویژه خدمات آنلاین نیز می شود.
در حقیقت کارآفرینی رستورانها نوعی ارزش آفرینی و برندسازی برای آن رستوران است که پشتکار و ایده پردازی خلاقانه به همراه مدیریت دانش در آن نقش پر رنگی دارند.
مدیریت دانش در کارآفرینی رستورانها:
در تعریف کارآفرینی رستورانها مدیریت دانش فرایند خلق، گرد آوری، ذخیره، بازیابی، تسهیم و بکارگیری دانش و اطلاعات در یک سازمان تعریف میشود. با توجه به اینکه اطلاعات و دانایی در عصر حاضر حرف اول و آخر را میزد، اهمیت این حوزه از مدیریت روشن و بدیهی است. شاید بتوان گفت عنصر اصلی موفقیت در کسب و کارهای کنونی مدیریت دانش است.
مفهوم مدیریت دانش برای مدت های مدیدی به صورت عملی اما غیر رسمی مورد استفاده واقع شده است. برخی از سازمان ها براین باورند که با تمرکز صرف بر افراد، تکنولوژی و فنون می توان دانش را مدیریت کرد. با وجود اهمیت بالایی که این مقوله در مبانی سازمان و مدیریت دارد، هنوز مفهوم آن به صورت دقیق ارائه نشده است. در این مقاله کوشش شده است تا به مفهومسازی مدیریت دانش در بستر تئوری های سازمان و مدیریت پرداخته شود.
خلاقیت در کارآفرینی رستورانها:
بررسی دقیق روند کارآفرینی رستورانها نشانگر آن است که نیاز است هر یک از کارآفرینان برای ایجاد ایده های جدید مهارتی خلاقیتو نوآوری را داشته باشند. مهارت خلاقیت به فرد اجازه می دهد فرآیندهای جالب در مسیر کارآفرینی رستورانها ایجاد نماید که مزایای زیادی برای کارآفرینان ایجاد می کند.
اما اینکه دقیقا چه چیزی باعث ایجاد خلاقیت در زندگی کاری کارآفرین می شود، بسیار مهم است. در بررسی های کارآفرینی رستورانها کل فرایند کارآفرینی ریشه در ایجاد و کشف ایده های جدید دارد. هنگامی که یک کارآفرین قادر به ایجاد یک ایده جدید می شود، در رقابت تسلط یافته و حاشیه سودش افزای می یابد.
در کارآفرینی رستورانها توانایی کشف موقعیت های مختلف، درست مانند یک مهارت اکتسابی یا یک منبع است که توسط یک فرد اداره می شود. در کارآفرینی رستورانها لازم است به راه های جدید برای توسعه محصول و بهبود کسب و کارتان فکر کنید.
مهارت خلاقیت به شما کمک می کند مسیرهای جدیدی برای بهبود یک محصول یا خدمات موجود و بهینه سازی کسب و کار خود در رستوران به دست آورید. بسیار مهم است به یاد داشته باشیم همیشه یک فرصت برای بهبود در نتایج یک کسب و کار وجود دارد و کارآفرین خلاق است که می تواند چگونگی انجام آن را یافته و ارزیابی کند.
درروند کارآفرینی رستورانها خلاقیت به تخیل برای تولید ایده های مبهم تر نیاز دارد. تصورات یک کارآفرین برای عبور از مرز «معمولی» و «طبیعی» و به فکری متفاوت نیاز دارد. این شیوه تفکر، کارآفرینان را قادر می سازد تا فراتر و جلوتر از راه حل های سنتی فکر کنند، چیزی جدید، جالب و همه کاره را ارائه دهند و در عین حال پتانسیل موفقیت نیز داشته باشند. در مناطق مختلف الگوهای مشابه پیدا کنید.
گاهی اوقات در کارآفرینی رستورانها، با توجه به یک روال یا یک عادت، روند تفکر شما به عنوان فرد کارآفرین نیز در امتداد مسیر فرآیندهای ایجاد شده دنبال می شود. خلاقیت افراد کارآفرین را قادر می سازد در تمامی موارد موضوعات متفرقه و غیر مرتبط را پیوند دهند و ایده های موفق کارآفرینی ابداع نمایند.
برای کارآفرینی رستورانها ادغام زمینه های مختلف باعث ایجاد تقاطع های جالب می شود که چشم اندازهای نوینی برای شما به عنوان کارآفرین و مردم به عنوان مشتریانتان به دنبال دارد. اکثر مردم از ایجاد رشته های مختلف می ترسند، اما ایده های جالب از برخورد با زمینه های مختلف می آیند.
روش پژوهش کارآفرینی رستورانها:
در این پژوهش پیمایشی 170 مدیر یک رستوران فست فود زنجیره ای در تایوان شرکت نمودند.
ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه جهت گیری کارآفرینی، پرسشنامه توانمندی های دانش محور، مقیاس سبک های یادگیری، و پرسشنامه ابعاد عملکرد رستوران بودند.
یافته های پژوهش کارآفرینی رستورانها:
- سبک های یادگیری مدیران رابطه معنادار با توانمندی های دانش محور و عملکرد رستوران دارند.
- جهت گیری های کارآفرینی مدیران رابطه معنادار با توانمندی های دانش محور و عملکرد رستوران دارند.
- سطح دانش مدیران رابطه مستقیم با میزان عملکرد رستوران های آنها دارد.
راهبردهای کارکردی پژوهش کارآفرینی رستورانها:
- ترکیب کارآفرینی و تجارب مدیران، نقش مهمی در بهبود عملکرد رستورانها در صنعت گردشگری دارد.
- کارآفرینی مدیران رستوران های فست فود بدون داشتن دانش لازم، نمی تواند منجر به بهبود عملکرد معنادار پایدار شود.
- برای افزایش پایدار عملکرد رستوران ها در صنعت توریسم، لازم است آموزش های دانش محور در کنار آموزش های کارآفرینی به مدیران این واحدها به طور مستمر ارائه شود.
Entrepreneurial orientation, learning, and store performance of restaurant: The role of knowledge-based dynamic capabilities
Abstract
Fast food chain store managers are all too aware of the importance of knowledge-based dynamic capabilities in today’s increasingly competitive market.
We tested dynamic capabilities theory, organizational learning theory and entrepreneurial orientation (EO).
this study conducted a survey of 132 store managers in a fast-food restaurant chain in Taiwan.
Results:
Empirical results suggest that EO and learning mechanisms directly affect knowledge-based dynamic capabilities, and that these knowledge-based dynamic capabilities directly affect store performance.
Conclusion:
EO positively affects learning mechanisms.
Keywords
Knowledge-based dynamic capabilities, Entrepreneurial orientation, Learning Store performance, Fast-food restaurant chain, Dr. Amir Mohammad Shahsavarani Restaurant tourism IPBSES.