مهارت خودآگاهی بعنوان پایهای ترین مهارت زندگی، شامل توانایی شناخت و آگاهی از خصوصیات، نقاط ضعف و قدرت، خواسته ها، ترس و انزجار است. رشد خودآگاهی به فرد کمک می کند تا دریابد چه میزان استرس دارد که این امر پیش شرط ضروری روابط اجتماعی و روابط بین فردی مؤثر و همدلانه است.
خودآگاهی توانایی شناخت دقیق و درست از خوداست. به بیان دیگر، شناخت نگرش ها، باورها، اندیشه ها، توانایی ها، هیجان ها، مهارت ها و کاستی های خود (تصویر واقع بینانه از خود) به منظور شناخت بیشتر و بهتر حقوق فردی، اجتماعی و مسئولیت های خود، خودآگاهی است. یکی از مهمترین عواملی که به ما کمک می کند زندگی خوب و موفقی داشته باشیم، این است که خود ر ابشناسیم، احساس خوبی در مورد خودمان داشته باشیم و از ی
تا به حال از خود پرسیده اید ”من کیستم؟ به نظر اطرافیان مهم زندگیم، چگونه فردی هستم؟ از دید همکارانم/همکلاسیهایم چگونه فردی هستم؟ از نظر همسایگان و روسایم من چه فردی هستم؟“
برای پاسخ دادن به این سوالات باید مهارت خود آگاهی را کسب کرده باشید. خود آگاهی به این معناست که چگونه به خود نگاه می کنیم و چه احساسی پیدا می کنیم. نوع خودآگاهی پیش بینی کننده احساس رضایت و یا نارضایتی از خود و زندگی ما است.
مهارت خودآگاهی اولین مهارت از مجموعه مهارتهای دهگانه زندگی است که برای بهبود اجتماعی، ظرفیتسازی، و توانمندسازی بهینه جوامع توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) معرفی شده است.
??در ویدئوی زیر بطور خلاصه، به تعریف مهارت خودآگاهی و اجزا، و اهداف آن پرداخته شده است.??
(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).
کانال #دکترامیرمحمدشهسوارانی
TELEGRAM:
https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani
INSTAGRAM:
http://bit.ly/IPBSES-Institue