پژوهشگران دانشگاه تورونتو کانادا در پژوهشی که به تازگی منتشر شده است به بررسی تاثیر میزان شباهتهای درونگروهی و تجربه تنوع فرهنگی و اجتماعی بر ارتباطات اجتماعی و تعاملات بینفردی پرداختند.
زمینه های تنوع فرهنگی و اجتماعی
طبق نظریه های اجتماعی، تنوع فرهنگی و اجتماعی به عنوان زیر مجموعه ای از تنوع هویتی محسوب می شود. واقعیت تنوع فرهنگی و اجتماعی پدیده ای بسیار قدیم است و جوامع گوناگون طی تاریخ بشری برای حل و فصل مسایل آن تدبیرهای متفاوتی اندیشیده اند.
به عنوان نمونه کشورهای ایران، هند، چین، و روم نمونه های دیرپای تنوع فرهنگی و اجتماعی محسوب می شوند. جالب این که تنوع فرهنگی و اجتماعی پدیده ای رایج و جهانشمول است. طبق بررسی های جهانی در ابتدای قرن 21 میلادی، تنها 9.1% از کشورهای جهات جمعیتی همگن داشتند. در حدود 30% کشورهای جهان، حمعیت غالب کمتر از 50% ترکیب کلی جمعیت آنها را تشکیل می دهد.
بررسی موضوع تنوع فرهنگی و اجتماعی به رشته های متعددی همچون علوم سیاسی، جامعه شناسی، روانشناسی، مردم شناسی، روانشناسی اجتماعی، جامعه شناسی سیاسی مربوط بوده و پیامدهای بسیار گسترده ای دارد.
تنوع فرهنگی و اجتماعی از یک سو منجر به پویایی فرهنگی در جامعه می شود. از سوی دیگر، تنوع فرهنگی و اجتماعی به عنوان بستری طبیعی برای بی ثباتی سیاسی و شکاف های تاریخی مطرح می شود. حتی در برخی موارد تنوع فرهنگی و اجتماعی منجر به بسیج سیاسی مردم و دولت های مختلف برای ورود به مناقشات منطقه ای یا بین المللی می شود.
روش پژوهش تنوع فرهنگی و اجتماعی:
در این پژوهش ۱۰۶ داوطلب شرکت نمودند. فعالیت دستگاه اعصاب سمپاتیک (SNS) و انطباق فیزیولوژیک آنها از طریق ECG و ICG و PPG و EDA سنجیده شد. همچنین رفتارهای پیوندجویانه، آغازگری دوستی، و شروع تعاملات اجتماعی افراد در موقعیتهای محتلف سنجیده شد.
نتایج پژوهش تنوع فرهنگی و اجتماعی نشان دادند:
- افرادیکه تجارب ناهمگونی اجتماعی را در خرده گروه های فرهنگی و اجتماعی خود تجربه می کنند، به میزان بیشتری از نظر فیزیولوژیک می توانند با دوستان خود همگامی و انطباق داشته باشند.
- اشخاصی که در گروههای فرهنگی و اجتماعی خود تنوع فرهنگی و اجتماعی بیشتری دارند، سازگاری و انطابق فیزیولوژیک بیشتری با همسرانشان دارند.
- افرادی که تجربه تنوعات فرهنگی و اجتماعی بیشتری دارند، تمایل بیشتری به برقراری تعاملات اجتماعی و پیوندهای دوستانه دارند.
- کسانی که تنوع های فرهنگی و اجتماعی کمی را تجربه کرده اند، برای دوستی و برقراری پیوند اجتماعی پیشگام نمی شوند.
- افرادی که تنوع فرهنگی و اجتماعی کمی را تجربه کرده اند، از نظر فیزیولوژیک در انطباق با همسران خود و نیز دیگران در محیطهای اجتماعی دچار مشکل هستند.
راهبردهای و پیشنهادات روانی-اجتماعی پژوهش تنوع فرهنگی و اجتماعی:
- لازم است برای کاهش خشونت و افزایش ارتباطات صمیمانه و گرم اجتماعی، بر تجارب بین (خرده) فرهنگی تاکید نمود تا افراد بتوانند صمیمیت بیشتری با دیگران داشته و تنشها در سطح تعاملات اجتماعی کمتر شود.
راهبردها و پیشنهادات سازمانی پژوهش تنوع فرهنگی و اجتماعی:
- برای افزایش بهرهوری و رفتارشهروندی سازمانی، لازم است تعاملات مداوم حضوری بین کارکنان واحدهای مختلف سازمانی، بویژه در نقاط جغرافیایی مختلف صورت پذیرد تا ضمن تقویت فرهنگ سازمانی، بتوان تعاملات رسمی و غیررسمی سازمانی را تقویت نمود.
Abstract
Interpersonal similarity attracts. In intergroup contexts, however, similarity between groups potentiates bias.
The current study examined whether intergroup similarity versus dissimilarity engenders cross-group friendship formation.
Method
We used an essay-writing paradigm to manipulate perceived intergroup similarity or dissimilarity between the ethnic groups of participants prior to a dyadic interaction that involved a competitive party game.
During the interaction, we continuously recorded physiological and behavioral responses from both participants.
We used the physiological responses to derive a measure of physiological synchrony:
the mutual activation of partners’ sympathetic nervous systems.
Results
People primed with dissimilarity, not similarity, experienced physiological synchrony with their partner.
Moreover, the partners of people primed with dissimilarity acted more affiliative than the partners of people primed with similarity, which in turn predicted friendship initiation by participants.
Conclusion
We discuss the seemingly counter-intuitive value of emphasizing differences between groups to foster positive intergroup relations.
Keywords
Intergroup similarity, Cross-group friendship, Social interactions, Physiological synchrony, Sympathetic nervous system, Dr. Amir Mohammad Shahsavarani Intergroup dissimilarity.
لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر ??(further reading)??
Intergroup dissimilarity predicts physiological synchrony and affiliation in intergroup interaction
Interpersonal similarity attracts. In intergroup contexts, however, similarity between groups potentiates bias. The current study examined whether int…
✅(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).
?کانال تلگرام
???????
https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani