پژوهشگران دانشگاه تسینگهوا چین در پژوهشی که به تازگی منتشر شده است به بررسی نقش باکتریهای روده و دستگاه گوارش به عنوان باکتری پیری Aging bacteria در کاهش روند پیری پرداختند.
روش پژوهش باکتری پیری Aging bacteria روده:
روش پژوهش در این پژوهش مروری به بررسی ابعاد مختلف تاثیر باکتری های روده بر بیماریهای مختلف و نیز چگونگی کاربرد این دانش برای ساخت داروهای ضد پیری پرداخته شد.
در این پژوهش مروری در مورد باکتری پیری Aging bacteria مقالات گذشته در مورد سودمندی های باکتری های روده بررسی شدند.
نتایج پژوهش باکتری پیری Aging bacteria نشان دادند:
بخش اول نتایج باکتری پیری Aging bacteria
- تحقیقات نشان داده اند که باکتری های روده بر طیف وسیعی از بیماری ها همچون مشکلات قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲، سندرم روده تحریک پذیر، چاقی، سوء تغذیه، سرطان های روده و رکتوم، سیروز کبدی، بیماری کرون، اختلالات رشدی-عصبی، افسردگی، اضطراب، بیماری های نورودژنراتیو (پارکینسن، MS، و …) تاثیر دارند.
- باکتری ها به دو صورت عمده بر سیستم بدنی تاثیر دارند: با مصرف مواد مضر موجود در روده، با تولید مواد مورد نیاز بدن و یا ترکیبی از هر دو فرآیند.
- وضعیت باکتری های روده تحت تاثیر ژنتیک، رژیم غذایی، و میکروب ها در افراد مختلف متغیر بوده و حتی در طول زمان نیز در یک فرد تغییر می کند.
- به تدریج با افزایش سن، بدلیل تغییر وضعیت تغذیه، بیماریها، مصرف دارو و تغییر فعالیت بدن، وضعیت باکتری های روده نیز تغییر می کند.
بخش دوم نتایج باکتری پیری Aging bacteria
- در پژوهشهای مقایسهای مشخص شده است که با افزایش سن، کاهش سطح باکتریهای روده و افزایش بیماریهای جسمانی در افراد شایع هستند. کاهش باکتری های سودمند روده منجر به افزایش بیماری های التهابی و خودایمنی در بدن و بویژه مغز و نخاع می شود.
- در سالمندی، نقش باکتری های روده در بیماریهایی نظیر پوکی استخوان، چاقی، آلزایمر، و انواع سرطان های دوران سالمندی به اثبات رسیده است.
- در بیماری آلزایمر، بیفیدوباکتری و لاکتوباسیلوس در روده به شدت کاهش می یابند که منجر به کاهش تولید GABA و افت آن در مغز می شود. همچنین کاهش سطح این باکتری ها منجر به کاهش فعالیت گیرنده های NMDA (گیرنده های گلوتامات در مغز) می شوند.
- آمیلویید که در مغز افراد دارای بیماری های نورودژنراتیو تولید پلاک می کند، پروتئین غیرقابل حلی است که در نتیجه فعالیت برخی باکتری های مضر روده تولید می شود. در حالت عادی به دلیل وجود سایر باکتری ها و تعداد اندک این باکتری های مضر، سطح آمیلویید رسوبی در مغز پایین است، اما در افراد دارای بیماری های نورودژنراتیو، بدلیل برهم خودن تعادل باکتریهای روده تعداد تولیدکننده های این ماده خطرناک برای مغز افزایش بسیاری دارد.
بخش سوم نتایج باکتری پیری Aging bacteria
- باکتریهای تولید کننده آمیلویید در فرآیند استرس اکسیداتیو (عامل اصلی پیری و فرسایش بدن) نیز دخیل بوده و بر شدت روند آن را تسریع می کنند.
- باکتریهای روده حتی در مکانیزم ترشحی سروتونین مغز نیز دخیلند و در بیماری های خلقی (افسردگی)، استرس، و آلزایمر نفش مهم آنها در کاهش سروتونین مشخص شده است.
پیشنهادات کاربردی پژوهش باکتری پیری Aging bacteria:
- داشتن رژیم مدیترانهای به همراه فعالیت ورزشی روزانه حداقل ۴۰ دقیقه در کنار حذف دخانیات و نوشیدنیهای الکلی، در تمامی سنین بویژه از میانسالی به بالا، راهبرد بهبود وضعیت میکروبی و باکتریایی روده است.
- مصرف روزانه مواد پروبیوتیک (ماست کم چربی معمولی در حد ۳۰۰ گرم) بعنوان راهبرد تغذیهای مناسبی برای اصلاح و جایگزینی باکتریهای روده شناخته شده است.
- کاهش مصرف کالری روزانه بین ۳۰-۴۰ درصد، از میانسالی به بعد، عامل تقویت کننده باکتریهای روده است.
- مصرف غذاهای چرب منجر به کاهش سطح باکتریهای روده در تمامی سنی می شود.
Linking gut microbiota to aging process: a new target for anti-aging
Abstract
The human gut microbiota is a huge ecosystem that provides lots of functions for host development, immune system, and metabolism.
Gut microbiota is linked to lots of diseases, including human metabolic diseases such as obesity, type 2 diabetes (T2D), irritable bowel syndrome, and cardiovascular disease (CVD).
Few studies, however, have noted the relationship between aging and microbiota, the connection between aging and microbiota remain largely to be researched.
In this review, recent research findings are summarized on the role of gut microbiota in aging processes with emphasis on therapeutic potential of microbiome-targeted interventions in anti-aging medicine.
Keywords
Gut microbiota, Aging; Fecal transplantation, Aging-related diseases, Dr. Amir Mohammad Shahsavarani gut microbiota.
لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر (further reading)
(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).
کانال تلگرام
https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani